8/10/2012

Cemli piroq


Ərzaqlar:
- 250 qr. yağ
- 1 stəkan şəkər tozu
- 2 ədəd yumurta
- 0,5 ç.q. çay sodası
- vanil
- un (xəmirin aparacağı qədər)
- cem (istəyinizə görə istənilən cem və ya mürəbbə ola bilər, əsas odur tumsuz olsun; mən ərik cemindən istifadə etmişəm)

Hazırlanması:  Yağı çuqun qabda əridirik, bir az soyuduqdan sonra üzərinə pesok və yumurtanı əlavə edib qarışdırırıq. Çay sodasını sirkədə əridib əlavə edirik. Sonra vanil və kifayət qədər möhkəm xəmir alınana qədər un əlavə edirik. Xəmirə unu o qədər qatın ki, alınan xəmiri sürtkəcdən keçirə biləcəyinizə əmin olun.

Xəmiri 2 hissəyə (biri böyük, biri kiçik olmaq şərtilə) bölürük. Orta böyüklükdə tava və ya sobanın öz tavasını götürürük. Xəmirin böyük hissəni tavanın içinə sürtkəcdən keçiririk. Açıq yer qalmaması şərtilə, tavanın hər tərəfi xəmir qırıntıları ilə örtülür. Cemi xəmir qatının üzərinə çəkirik. Xəmirin qalan kiçik hissəsini cemin üzərinə sürtkəcdən keçirib sobada 180 dərəcədə bişiririk. Xəmir şirin xəmir olduğundan tez bişəcək. Elə ki, piroqun qıraqlarının qızardığının və üzərinin rənginin dəyişdiyini gördünüz, sobadan çıxarın. Piroqu isti-isti doğramaq daha yaxşıdır. Mən paxlava formasında doğrayıram adətən.

Nuş olsun!


No comments:

Post a Comment