5/17/2011

İki elan

Aşağıdakı elanları əziz dostum Nərmin Kamal öz bloqunda yazıb. Mən də paylaşıram. İnşAllah mən də orada olacam.



Nərminə və bu işdə könüllü olan hər kəsə sonsuz hörmətlə,

9 comments:

  1. Sığınacaqlar... nece de sevimli bir kelime kimi görsenir deyil mi? türme-hebsxana yazsalar onun yerine...
    heyvanların yerlerini aldıq, parklar-alıveriş merkezleri tikildi.. heyvanları da şeherden uzağa (Maştağa) ataq, orda da bir dene türme tikdik mi tamamdır.. vesselam..

    çox üzülürem Günel çox :(

    ReplyDelete
  2. daha insancıl daha merhemetli çözümler olmalıdır… Avropa “sığınacaq”ların, Türkiye “barınak”lardan heyvanları qurtarma derdindedir, Azerbaycanda ise insanlar heyvanları demir barmaqlıqlar arxasına atmağa çalışır, hele üstelik bunu gözel bir proje kimi insanlara sunmaq isteyirler. ne yazık ki, buna inananlar var
    Unutmayın, bu bir “kolaya koşma” hareketidir… axı çetin meseledir parklarda, her parkda her küçede belediyyelerin su-yemek qabları, heyvanlar üçün evler-yuvalar qoymaq… havayı (belediyenin borcudur) kısırlaştırma ameliyatı yapmak.. hayvanların hamısına aşı yaptırmak.. kuduz aşısı olmaqla..
    heyvana pis davrananlara pul cerimesi yaptırmaq..

    Allah merhemet versin bu insanlara

    ReplyDelete
  3. Haqlısan, əzizim. Amma bu da bir şeydir. Küçədə, kimsəsiz qalmaqlarındansa, hər gün normal yemək yeyə biləcək, pis rəftara məruz qalmayacaq bir yerləri olsa daha yaxşı olmazmı? Ora türmə kimi olmayacaq bildiyim qədərilə. Böyük sahədir, heyvanlar üçün evlər tikiləcək, şərait yaradılacaq. Bazar günü gedib görəcəm özüm də.

    ReplyDelete
  4. Günel,can, illerdir bu şeylerin içindeyem.. neler dönür her şeyden xeberim var. Türkiyenin özünde ele.. İstanbulu götürek.. bilirsen mi neçe dene barınak var.. neler olur bu barınaklarda xeberin var mı? men Azerbaycanı tesevvürüme bele getirmek istemirem. inan başım ağradı bu elanı senin blogunda oxuduğumda. hele de narahatam..

    kimsenin ama kimsenin barınak yaptırmaya, o heyvanları barınağa tıkmaya hakkı yoxdur! bu heyvanları iller önce bu insanevladı ehlileşirdi. değil mi? indi ne oldu? indi binalara, merkez küçelere, parklara çirkinlik verdiler, gece küçelerde hürdüler deye "haydi yallaaaah Maştağaya" denilir!

    Heyvana isteyirler lap orda villa tiksinler, lap jakuzi qoysunlar xüsusi otaqlarına. bu heç bir şey vermireee! inan mene heç bir şey. men bura barınaklara gedirem, göz yaşlarıyla dönürem eve. yeter artık! heyvanları demir barmaqlıqlar arasına soxacaqlar, arada yemek su.. ve bitti. budur ele mi?
    kimin haqqı var onları tebii ortamlarından ayırmaya söylermisin?

    ora türme kimi olmayacaq deyirsen.. Günel yapma etme. indiyene kimi neçe barınakta olmusan? ordakı heyvanların üzlerindeki ifadeni görmüsen?

    yoooo, belke insanları "sığınaq" sözü ile kandıra bilerler, (azerbaycana barmaq sayısını keçmeyecek qeder heqiqi heyvanseverler var) ama beni, yani illerini hayvan hakları için harcayan, bu işe gönül veren hayvan hakları savunucularını bu palavralarla kandıramazlar!

    Sığınaqmış! peeeeh! biz ne sığınaqlar gördük. hiç de şirinleşdirmeye kalkışmasınlar bu sözü. yeterince nefretimiz var bu söze!

    çox sevirlerse, buyursunlar özleri qalsınlar o sığınacaqlarda, Maştağada.. gözeldir, sefalıdır.. valla haftada bir gün ziyaret edib, kek getiririm.

    ReplyDelete
  5. Canım, mən heç vaxt barınakda olmamışam. Odur ki, sənin qədər məlumatlı deyiləm. Sənə inanıram, dediklərini də qəbul edirəm. Mən bu tərəfdən düşünməmişdim heç. Düzdür, heyvanlarla da sənin qədər yaxından təmasda deyiləm. Sadəcə hər dəfə yoluma kimsəsiz pişik çıxand aona yemək verməyə çalışıram, bu qədər. Amma daha artığını eləmək istərdim. Evimdə saxlaya bilmirəm, çünki mənim evim deyil və digər ev skainləri buna razı deyil. Ona görə onlara ancaq belə kömək edə biləcəyimi düşündüm.

    Amma sən də haqlısan, bizim onları təbii mühitlərindən ayırmağa haqqımız yoxdur..

    ReplyDelete
  6. Salam :)
    Gündelik adı ilə tag etdiyin yazıya şərh yaza bilmədim deyə, aşağı düşüb bu posta yazmalı oldum :p
    Muranodan balaca uşaq akkaları nə gözəldir! Mübarəkdi :)

    P.S. E`nin bloquna baxırdım, ordan gəlib çıxdım bura, bloqu açan kimi də Zeynəbin akkalarını gördüm, "yazmadan geçemedim" ;))
    (Tanıdın görəsən kimdi?)

    ReplyDelete
  7. Meğer tanımışsın :D

    Hə, mən idim :)

    (Bundan əvvəlki şərhdə səhv getdi, onu efirə buraxma, sil getsin :p)

    ReplyDelete
  8. Ay, nə yaxşıııı! Darıxmışdıq!

    Əlüyküm salam! Haralardasan? Yaxşısan?

    ReplyDelete